Logo

Kebab med champignoner, kartofler og Halloumiost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kebab med champignoner, kartofler og Halloumiost

Trækul:      Indirekte

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 45 minutter. Stegetid: 10 minutter

 

12 små nye kartofler

2 fed hvidløg

375 g Halloumiost

8 markchampignoner

8 laurbærblade

olie til pensling

salt og friskkværnet sort peber

Krydret peanutsauce:

115 g crunchy peanutbutter

3 spsk sesamolie

1 rød chili, renset for kerner og hakket

1 fed hvidløg, knust

1 spsk sød chilisauce

6 spsk varm grønsags bouillon

2 tsk rørsukker

2 tsk mørk soyasauce

1 spsk citronsaft

 

A. Kog kartoflerne til de lige netop er møre.

Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.

 

B. Skær hvidløgsfeddene i fine strimler.

Brug spidsen af en skarp kniv og lav små snit i kartoflerne.

Stik 2-3 hvidløgsstrimler ind i hver kartoffel.

Skær Halloumiosten i 12 lige store stykker.

 

C. Sæt hvidløgskar­tofler, ost, champignoner og laurbærblade på 4 spid.

Pensl spid­dene med olie og drys dem godt med salt og peber.

 

D. Peanutsauce: Smelt peanutbutteret i en skål over vandbad.

Varm sesamolien i en lille kasserolle, tilsæt chilistykker og lad det koge i 1 minut, så chilierne bliver bløde.

Pisk sesamolien i pea­nutbutteret sammen med hvidløg, chilisauce, grønsagsbouillon, rørsukker, soyasauce og citronsaft.

Varm saucen igennem og hold den varm.

 

E. Grill kebabberne indirekte over middel varme i 10 min., til grønsagerne er møre, og osten er gylden.

Vend spiddene en gang under stegningen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.065 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her