Har du spist "spareribs"« på en kinesisk restaurant?. Svinekød fungerer godt med asiatiske smage som sojasauce, chili, citrongræs, ingefær og kinesisk femkrydderiblanding. Her laver vi hele spareribs, med et asiatisk islæt:
Brug indirekte ved lav temperatur.
Forberedelse: 30 minutter samt mindst 8 timer i køleskabet, Grilltid: 2-3 timer
1 side spareribs
kinesisk femkrydderiblanding
Til pensling:
2 dl hoisinsauce (fås i de fleste asiatiske butikker)
1 dl riseddike
½ dl sojasauce
1 spsk dijonsennep
3 hvidløgsfed, pressede
3 tsk finthakket frisk ingefær
A. Gnid begge sider af spareribs-stykket med krydderiblandingen og pak det ind i plastfolie mindst 8 timer før det skal tilberedes.
Opbevares i køleskabet.
B. Bland hoisinsauce, riseddike, sojasauce, sennep, hvidløg og ingefær i en skål.
Hæld saucen i en lille gryde og bring den i kog.
Skru lidt ned for varmen og lad den småkoge i 15 minutter.
C. Tag spareribsene ud af køleskabet 30 minutter før de skal på grillen.
Tag plastfolien af, læg spareribsene på den kølige del af grillen og læg derefter låget på.
Spareribsene skal have 2-3 timer før de er færdige.
Pensl hver halve time med saucen.
D. Tag spareribsene af grillen, pak dem ind i aluminiumsfolie og lad dem hvile i 30 minutter før servering.
Server dem uden noget til eller med sojasauce-dip, godt med jasminris og måske lidt wok-grønsager.
Det kan være nødvendigt at fylde mere grillkul på under grillningen.
Brug grillhandsker.