Denne ret har en sand orientalsk smag, fordi der bruges en færdigkøbt japansk teriyakisauce. Retten smager fortrinligt sammen med almindelige dampede ris og eventuelt Orientalske pakker med grøntsager. Til 4 personer.
700 g svinekød, fra maven, men uden skind og ben
2,5 cm frisk ingefær, skrællet
75 ml teriyakimarinade
1 spsk mørk sojasauce
4 spsk klar honning
2 spsk chilisauce
2 tsk sesamolie
1 fed hvidløg, knust
Skær kødet i 4 ens stykker.
Læg nogle overfladiske diagonale snit, ikke mere end 3 mm dybe, på begge sider af kødet.
Riv ingefæren fint og pres væden ud (du må ikke benytte en metaltallerken).
Rør resten af ingredienserne til marinaden i og kom derefter svinekødet i.
Vend kødet et par gange, så det bliver godt dækket med marinaden og dæk det til, så det kan hvile ved stuetemperatur i 2 timer eller i køleskab natten over, idet du nu og da vender det.
Grill kødet over mellemvarme kul i 6-8 minutter på hver side, idet du af og til pensler med resten af marinaden, indtil kødet har fået en rig, skinnende brun farve, men stadig er blødt og saftigt inden i.