
 
Er der gang i grillen, er det værd at prøve grillede
jordbær. Som lækker dessert serveret med iskold shake eller som mellemmåltid på
en varm sommerdag. 
6-8 personer. Arbejdstid: 20 min. Indfrysningstid: ca. 20
min. Kræver ismaskine 
 
#
Koldskål-is: 
4 dl piskefløde 
200 g sukker 
1 knsp salt 
1 vaniljestang 
8 æggeblommer 
2½ dl kærnemælk
½ dl citronsaft 
 
Grillede jordbær: 
1 kg jordbær 
1-2 dl flydende honning 
8-10 trægrillspid 
1 citron [øko] 
*
Bland fløden med sukker, salt og vaniljekorn- og stang i en
gryde, og varm op til ca. 75 °C. 
 
Rør æggeblommerne med 1 dl kærnemælk. 
Hæld ca. 1 dl af den varme flødeblanding i æggemassen, og hæld
blandingen tilbage i gryden under konstant piskning nogle minutter, uden at
blandingen koger. 
 
Si cremen, og køl den ned til 40 °C. 
Tilsæt resten af kærnemælken og citronsaft. 
Kør isen på ismaskinen, til den har en cremet konsistens. 
 
Læg træspiddene i blød i koldt vand i ca. 30 min. 
 
Skyl jordbærrene i koldt vand, dryp dem godt af, og pil
haserne af dem. 
Sæt jordbærrene på spid. 
 
Grill bærrene hurtigt på en varm grill eller grillpande. 
Steg kun i kort tid, så bærrene endnu er faste. 
 
Server de grillede jordbær med honning, et drys fintrevet
citronskal og den bløde koldskål-is. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin