Logo

Krydrede Indiske Kofta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her kan du enten dele kødet og forme det rundt om bambusspiddene, eller du kan lave små runde hakkebøffer ud af det, til afveksling fra de almindelige burgere.
 
Til 4 personer
450 g magert hakket oksekød
1 fed hvidløg, knust
2,5 cm frisk ingefær, skrællet og fint revet
2 forårsløg, finthakket
¼ tsk salt
1 tsk stødt spids kommen
1 tsk stødt koriander
¼ tsk garam masala
1 knsp cayennepeber
3 spsk hakket frisk koriander
1 grøn chili, renset for kerner og finthakket
3 spsk græsk yoghurt naturel
lidt solsikkeolie til pensling
citron både og lidt ekstra yoghurt til servering
8 x 15 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
 
Bland alle ingredienserne i en skål bortset fra olien til pensling og ælt det godt igennem med hænderne.
Del blandingen i 8 dele og tryk en del kød fast omkring hver sin pind som en pølse.
Koftaerne pensles med lidt olie og lægges på grillen, hvor de skal stege over mellemvarme kul i 8-10 minutter, idet du nu og da vender dem, indtil de er let brunede og gennemstegte.
Server sammen med citron både og yoghurt og måske også lidt naanbrød, varmet på grillen.
 
Variation:
Brug eventuelt hakket lammekød i stedet for oksekød og erstat den hakkede koriander med hakket mynte. Del blandingen i 16 dele og form kødet i små æggeformede boller rundt om 1 cm store tern af feta ost (de skal bruge cirka 100 g ost). Kom boldene på 4 iblødlagte bambusspid og læg dem på grillen.
Server eventuelt sammen med: Fyldig yoghurtsauce med mynte og Små stykker pitabrød med hvidløg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her