Logo

Kylling fra Bali

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I denne opskrift spredes en tyk krydderi- og kokos pasta inde under skindet på kyllingen i stedet for uden på det. Det giver smag til kødet og hindrer den lækre pasta i at blive for brun og falde af under tilberedningen. Vær forsigtig, når du løsner skindet fra kyllingen. og husk! Ingen knive, ellers går der hul i skindet!
Til 6 personer
 
6 delvist udbenede kyllingebryster
5 cm galangarod eller frisk ingefær, skrællet og hakket
2 fed hvidløg, knust
1 stilk citrongræs, grofthakket
2 thaichilier, renset for kerner og hakket
2 tsk stødt gurkemeje
2 spsk hakket frisk koriander
6 forårsløg, skåret til og hakket
2 friske kaffirlimeblade i fine strimler eller fintrevet skal fra 1 lime
75 g kokoscreme
6 fine kødnåle eller cocktailpinde lagt i blød i koldt vand i 30 min.
 
Kom galangaroden eller ingefæren, hvidløget, citrongræsset, chilierne, gurkemejen, korianderen, forårs løgene samt limebladene eller -skrællen i en blender og blend det hele til en grov pasta.
Smelt kokoscremen på en lille pande, rør pastaen i og lad det køle lidt ned, til det bliver tykkere, men ikke hårdt.
Løsn skindet på hvert kyllingebryst med fingrene og lad det sidde fast i kanterne.
Spred pastaen ud over brystkødet, læg skindet på plads igen og sæt den åbne kant fast igen med et spid eller en cocktailpind.
Grill kyllingen over mellemvarme kul i 25 minutter, mens den vendes regelmæssigt, indtil skindet er sprødt og gyldent.
Fjern spiddene eller cocktailpindene, før du serverer retten.
Server den sammen med: Fantastisk salat med gulerødder, spidskommen og citron.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her