Logo

Røgeost - hjemmelavet rygeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 liter mælk
¼ liter kærnemælk
1 tsk salt
rughalm
brændenælder
 
Mælk, kærnemælk og salt røres sammen i en skål og afdækkes.
Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i valle og ost.
Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra.
Processen tager ca. 24 timer i køleskab.
Osten ryges på et sold / rist (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder.
Røgtid ca. 15 min.
Brug evt. blikspand uden bund som ovn.
Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her