Logo

Røgeost - hjemmelavet rygeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

2 liter mælk
1/4 liter kærnemælk
1 tsk salt
rughalm
brændenælder
 
Mælk, kærnemælk og salt røres sammen i en skål og afdækkes.
Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i valle og ost.
Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra.
Processen tager ca. 24 timer i køleskab.
Osten ryges på et sold / rist (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller.
Som brændsel bruges rughalm og brændenælder.
Røgtid ca. 15 min.
Brug evt. blikspand uden bund som ovn.
Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede østers i barbecuesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pizzabrød, små på grillEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet kylling 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Engelsk chokoladebuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os