Logo

Røgede mandler, røget salt og røget olie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
 
Smuttede mandler
Koldpresset jomfruolivenolie
Læsø sydesalt eller Maldon salt

Mandlerne ristes på en tør pande for svag varme indtil de er hårde og let gyldne.
Får mandlerne for meget varme bliver de brændte og bitre, så det er vigtigt at varmekilden er svag men konstant.
Lige inden mandlerne er færdige dryppes de med lidt olie og godt med salt.
Mandlerne lægges på alufolie der er prikket fuld af huller, hvorefter de placeres i rygeovnen og ryges i 10-15 minutter.
 
Røget salt og røget olie
Læg en bunke salt på et stykke alufolie og stil en skål med olie ved siden af hvis du har lyst til at lavet røget salt og røget olie.
Begge dele kan bruges i marinader og dressinger, for at tilføre en diskret røget smag.
Rygningen kan foregå med rygesmuld (købes i supermarkeder) i et lille transportabelt bålsted.
Rygesmuldet antændes med sprit.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst med appelsin og rødvinssauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Karrymarinerede kalkunspid med kartoffelsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bøf ItaliaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AlexanderbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?




Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?



Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?





Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os