Logo

Jordbærtærte med gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bund:
125 g hvedemel
2 spsk kartoffelmel
1/8 tsk bagepulver
100 g smør
½ sammenpisket æg
3 spsk sukker
250 g faste jordbær
250 g bløde jordbær (der presses til saft) eller 2 dl hvidvin
sukker efter smag
3 blade husblas
flødeskum af 2 dl piskefløde
1 tsk Vanila

Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen.
Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og æltes med melet.
Dejen rulles ud på en smurt springforms bund. Den overskydende dej
æltes med 2-3 spsk ekstra hvedemel, trilles til en pølse og lægges som kant.
Tærten bages 15 min. ved 225°C Den afkøles på rist.
250 g fine faste jordbær nippes, skylles og afdryppes. De halveres og
lægges på tærtebunden. Lidt flormelis drysses på. Ca. 250 g bløde,
modne jordbær moses. Saften sies fra. Saft eller vin sødes og røres i
den udblødte, smeltede husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn,
lægges den over bærrene. Overfladen glattes med en varm kniv.
Flødeskum smagt til med Vanila serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her