Logo

Shishkebab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Shishkebab

 

Shishkebab findes i mange variationer, men altid med lammekød. Det er en ret der oprindeligt er skabt for Sultaner, men er blevet integreret i vores samfund måske mere end nogen anden fremmed ret. Ofte er shishkebabben associeret med afslutningen på en våd bytur.

Til 4 personer Marineringstid: 3-4 timer Tilberedningstid: ca. ½ time


#

750 g skært lammekød, fra kølle eller kam

150 g bacon i store tern

grøn peberfrugt og/eller løg

 

Marinade:

5 spsk olie

2 fed hvidløg

1 citron

3 kviste frisk mynte eller 1 tsk tørret

1 kvist timian

salt og peber fra kværn

*


1. Skær lammekødet i store terninger, der lægges i en skål sammen med baconskiverne, skåret i store firkanter.

 

2. Pisk en marinade af olie, presset hvidløg, reven citronskal og saften af den halve citron.

Hak den friske mynte og drys den i sammen med timianblade.

Kværn rigeligt peber over.

Pisk det godt sammen og hæld det over kødet, der skal trække mindst 3 timer.

Vend det af og til.

 

3. Stik ingredienserne skiftevis på lange spid.

Hvis du kan lide det, kan stykker af grøn peberfrugt og/eller løg stikkes ind mellem kød og bacon.

 

4. Grill spiddene og vend dem ofte.

De skal have 10-12 min. alt efter, hvor store kødterningerne er.

Til sidst drysses med salt.

 

5. Giv pilaff ris til (se opskrift) eller løse ris med terninger af rå eller svitsede, røde peberfrugter og kogte kikærter i.

Server masser af groft brød til.

 

Tips: Kikærter spises meget i Mellemøsten. De fås tørrede og skal ligge i blød natten over, hvorefter du koger dem møre i ca. 1½ time. Herefter er kikærterne klar til fx at vendes i ris. Bruges også som fyld i suppe. De kan pureres i en blender og bruges til dip.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammekoteletter med grønne bønnerGør søndagen festlig med en god lammekotelet til aftensmaden. Server med en sprød...
• Ragout af lamRagú eller ragout med lam og ærter er perfekt og nem simremad, som passer sig selv på...
• Lammekoteletter med vandmelon og fetaVandmelon er en lækker, smuk og meget frisk ingrediens i en salat. Læskende og helt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os