¾ kg hakket oksekød 
1 lille fint hakket løg 
1 fed knust hvidløg 
½ tsk chilipulver 
salt og peber 
½-1 tsk finthakket rosmarin 
olie 
Sauce: 
1 finthakket løg 
1 fed fint hakket hvidløg 
2 spsk olivenolie 
500 g skoldede flåede hakkede tomater 
1 skrællet udkernet groft revet æble 
½ dl tomatpuré 
3 dl kraftig rødvin 
1 ½ dl tør sherry 
1 lille rød chilipeber 
25 g rosiner 
½ tsk stødt kanel 
salt og peber 
50 g grønne groft hakkede oliven 
25 g smuttede malede mandler 
Ælt kødet med løg og krydderier, form det til 20 kugler og læg dem koldt et par timer evt. længere. 
Tomat-oliven-nøddesauce: 
Svits løgene i en gryde i den varme olie, mens der røres, tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen oliven og mandler og kog saucen i ca. 10 min. Tag chilipeberen op, bland oliven og mandler i, smag saucen til og hold den varm. 
Fordel kødet på 4 grillspid, pensl det med olie og steg spiddene over gode gløder 4-5 min. på hver side. 
Anret spiddene på et serveringsfad og server dem med den krydrede sauce. 
Tilbehør: Groft brød og tomatsalat.