1 lammekølle ca. 2.5 kg 
 
Marinade: 
3 spsk olie 
1 spsk citronsaft 
3 fed presset hvidløg 
Friskkværnet salt og peber 
Hakket persille  
 
Rispilaf: 
2 løg 
3 spsk olie 
4 spsk lyse rosiner 
4 spsk mandelflager 
450 g basmatiris 
 
Tilbehør: 
8 grofthakkede tomater 
8 brød
  
Kødet skæres fra benet og skæres i mundrette stykker. 
Marinaden blandes og vendes med kødet. 
Kødet trækker 1-2 timer og gerne natten over i køleskab.
Kødet drysses med salt og peber og sættes på spid. 
Der grilles indtil kødet er gennemstegt, ca. 15 minutter. 
spiddene drysses med persille ved serveringen.
Løget skæres i tynde ringe, som steges sprøde i olie på en pande. 
Til sidst tilsættes rosiner og mandelflager.
De nykogte ris lægges på et fad, og løg, rosiner og mandler drysses over. 
Grofthakkede tomater og brød serveres til.