
 
I middelhavslandene bruger man hakket lammekød til
kødboller, frikadeller m.m. Lammekød har meget smag, som klæder mange
krydderier godt. En frisk salat med yoghurtdressing får det hele til at gå op i
en højere enhed. 
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/bagetid: ca. 55 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
350-400 g hakket lammekød (evt. halvdelen kalvekød) 
1 tsk salt 
1 tsk chilipasta eller paprika 
friskkværnet peber 
1 tsk fintrevet citronskal 
6 træspyd (se tips)
1 tsk olie 
brøndkarse 
 
Ovnbagte kartoffelbåde: 
500 g kartofler 
1 spsk olie 
salt og peber 
 
Salat med yoghurtdressing: 
2-3 tomater 
1 skoleagurk eller ⅓ agurk 
2 dl yoghurt naturel 
1 tsk salt 
friskkværnet peber 
frisk mynte 
*
 
SKRUB kartoflerne rene og skær dem i både. 
Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med
bagepapir og sæt dem midt i ovnen ved 225 °C i 35 min. 
 
ÆLT kødet med krydderier og citronskal. 
Fordel kødet på spiddene. 
Læg spiddene på en bageplade med alufolie. 
Pensl lidt olie på kødet og steg det under grillen i ovnen
5-7 min. på hver side, til kødet er gennemstegt. 
 
VASK tomater og agurk og skær dem i mundrette stykker. 
Vend dem sammen med yoghurt, salt og peber og lidt
friskhakket mynte. 
 
SERVER lammespyddene med stegte kartofler, salat og
brøndkarse. 
 
TIPS: Læg træspiddene i koldt vand mindst en halv time før
du skal bruge dem, så brænder de ikke under den varme grill.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin