
Basilikum og chili er en overraskende smagskombination. 
 
30 rå tigerrejer 
60 g smør 
1 fed presset hvidløg 
2 tsk rørsukker 
2 spsk citron- eller limesaft 
1 spsk finthakket koriander 
2 spsk finthakket basilikum 
1 spsk chilisauce (sweet chilisauce på flaske) 
 
Rens rejerne: Knæk hovedet af dem, fjern skallen, men lad halen sidde. 
Læg nu et snit med en skarp kniv langs med ryggen på rejerne og fjern den sorte streng. 
Smelt smørret i en dyb stegepande eller en wok. 
Tilsæt hvidløg, sukker, citronsaft, koriander, basilikum og chilisauce og bland det hele sammen. 
Hæld rejerne i og steg, til de er lyserøde, hvilket er tegn på, at de er gennemkogte. 
Smag evt. på rejerne for at teste, om de har fået nok. 
 
Tips: Smager dejligt på picnic, men er også velegnet som snack til et glas hvidvin eller en drink.