Logo

Abrikosgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikosgrød er en velsmagende grød, som kan nydes hele året.

 

750 g abrikoser
75-100 g sukker
1 appelsin saft og skal
1 citron saften
150 g gulerod
evt. lidt ingefær
vand

 

Skær abrikoserne i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde med citronsaft, sukker, appelsinsaft og skal og evt. fintskåret ingefær.

Hæld vand på til det dækker og kog ved svag varme til abrikoserne er møre, og til vandet er absorberet.

Prøv konsistensen ved at komme lidt af grøden på en tallerken, der så stilles køligt. Alt efter grødens konsistens kan der tilsættes vand, eller du kan koge lidt mere.

Riv gulerødderne, rør dem i og kog yderligere et par minutter.

Smag til med citronsaft og sukker.

 

Tips: Hvis abrikoserne er meget tørre skal de udblødes nogle timer før brug. Udblødningsvandet smides bort.


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlågrødNavnet blågrød stammer formentlig fra de tre frugter, der giver grøden dens farve: solbær,...
• Gul grødAf abrikoser, nektariner og meloner: Den kan til enhver tid tage konkurrencen op med sin...
• BoghvedegrødPrøv at skifte havregrøden ud med den fynske boghvedegrød - bare en gang i mellem
• Blommetrifli - diabetikerSødt til dessert. Blommetrifli er en super nem, men lækker dessert. I denne opskrift laves...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os