Logo

Bladpølse fra Lolland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En af de specielle ret­ter fra Lolland er denne kål­pølse. Man kan finde en variant på Falster, men her omvikler man dog ikke grøden med kålblade. Velbekomme

 

 

En af de ganske særlige ret­ter fra Lolland er denne kål­pølse. Man kan finde en variant på Falster, idet man dog ikke omvikler grøden med kålblade.
 
125 g knækkede byggryn
1 l. mælk
1 tsk salt
Rosiner
Sukker
Smør
Grønkålsblade (hvidkålsblade kan også anvendes)
Garn til ombinding
Tilbehør: Smeltet smør sødet med kanelsukker
 
Der koges en grød af byggryn, mælk, salt, lidt rosiner, sukker og smør.
Grøden koger i ca. 25 min.
En stor kopfuld af grøden lægges på store grønkålsblade, der i forvejen er vaskede og eventuelt har fået et opkog, så de er blevet bløde.
Bladene foldes sammen om grøden og omvikles med garn.
Bladpølserne koges i letsaltet vand i omkring 5 min. og serveres derefter med smeltet smør sødet med kanelsuk­ker.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blommegrød SørensHer er en lækker grød med blommer. Grøden serveres med en lækker og sød chokoladesauce....
• GrødchipsGrødchipsene har et lavt fedtindhold, og er derfor et sundt alternativ til almindelige...
• BlågrødNavnet blågrød stammer formentlig fra de tre frugter, der giver grøden dens farve: solbær,...
• Bagt æble med vaniljeyoghurtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os