Logo

Grødchips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grødchipsene har et lavt fedtindhold, og er derfor et sundt alternativ til almindelige chips. Chipsene indeholder meget fuldkorn, da de er lavet af havregryn.

Snack ca. 30 stk.

 

2,5 dl havregryn, finvalsede (ca. 75 g)

5 dl vand

½ tsk. groft salt

Krydderier fx, paprika, chili, peber, tørret oregano

*

Bland havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde og kog havregrøden i 3-4 min. under omrøring.

Lad den afkøle lidt.

Smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier efter egen smag.

Bag grødpladen ved 175˚ C varmluft i ca. 60 min. på midterste ovnrille.

Træk bagepapiret af og lad grødpladen afkøle på en bagerist

Bræk den derefter i ca. 30 stykker.

Server grødchips med f.eks. salsa eller hjemmelavet dip af fromage frais og friske krydderurter.
Opbevaring: Grødchips opbevares i lufttæt beholder.

Tips: Lav dobbelt portion havregrød og bag begge plader sammen i ovnen ved varmluft.
Fakta: Grødchipsene har et lavt fedtindhold, og er derfor et sundt alternativ til almindelige chips. Chipsene indeholder meget fuldkorn, da de er lavet af havregryn.

Pr. pers. (ca. 8 stk., ca. 25 g) Energi 300 kJ, Kulhydrat 9 g, Fedt 1 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her