Logo

Grød af havre, byg eller rug og græskarkerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydderier giver dejlig variation til grødsmagen, prøv kanel, kardemomme, ingefær, vanilje eller knuste kakaobønner. Prøv at drysse med kokosmel og få et eksotisk pift til din grød - se her ...

Krydderier giver dejlig variation til grødsmagen, prøv kanel, kardemomme, ingefær, vanilje eller knuste kakaobønner.

Prøv at drysse med kokosmel og få et eksotisk pift til din grød

½ dl fintvalsede havregryn

½ dl bygflager, rugflager eller en blanding af begge

1 tsk hørfrø

½ spsk græskarkerner eller solsikkekerner

*

Kog 1 dl grødblanding med 2½ dl væske, som kan være mælk eller vand.

Varm langsomt op, kog grøden sagte 5-7 minutter og rør godt.

Tilsæt en ½ tsk salt, når grøden har kogt.

Server gerne grøden med en lille smørklat og revet frisk frugt, for eksempel et æble.

 

Tips: Lav grødblanding til flere dage. Du kan gange mængderne med fire og hælde grødblandingen i et glas til et par dage.

Grød kogt med mælk bliver mere cremet end grød kogt på vand.

Krydderier giver dejlig variation til grødsmagen, prøv kanel, kardemomme, ingefær, vanilje eller knuste kakaobønner.

Prøv at drysse med kokosmel og få et eksotisk pift til din grød

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her