Logo

Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil servere noget lækker for dine gæster så prøv denne opskrift på braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe serveret med rodfrugte-pure samt kartoffelbåde. Noget for enhver smag.


rodfrugte-pure og kartoffelbåde.

1 kg kalvegrydesteg af tykkam el. bovklump
25 g smør
½ kg østershatte eller andre svampe
½ flaske hvidvin gerne gewürztraminer
250 g udstenede blå druer
1-2 spsk majsstivelse
1 dl cremefraiche 38%
¾ kg forskellige rengjorte rodfrugter fx. skorzonerrødder, knold-selleri, jordskokker og gulerødder i grove stykker

50 g friskrevet parmesan
¾ kg vaskede bagekartofler
2 kviste rosmarin
2 spsk Extra jumfruolivenolie

Brun kalvestegen og svampene let i smør i en stegegryde. Krydr med salt og peber, og hæld vinen ved.
Lad stegen simre under låg ca. 1 ½ time, til den er mør.
Kog rodfrugterne uden salt i lidt vand, til de er meget møre.
Hæld vandet fra, og damp dem helt tørre over varmen.
Findel rodfrugterne i en blender eller foodprocessor med parmesan til
en grov pure og smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i både, 6-8 både pr. kartoffel.
Vend kartoffelbådene i olivenolie, rosmarinnåle, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoffelbådene ved 220°C i ca. 25 minutter til de er gyldne og
sprøde.
Vend dem evt. undervejs. Tag stegen op, og hold den varm.
Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Lad saucen koge op, pisk cremefraiche i, kog op, og tilsæt halve
udstenede druer.
Skær kødet i skiver og fordel svampe/drueragouten hen over kødet.
Server kartoffelbåde og rodfrugtepure til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her