1 dyrekøllesteg (kød af udbenet dyrekølle: beregn ca. 200 g  pr. pers.) 
5 fed hvidløg 
12 enebær 
100 g smør 
½ l vildtfond (eller bouillon) 
250 g champignon 
250 g østerhatte 
1 dl cremefraiche 
salt, peber 
Aceto balsamico 
 
Dyrekøllen gnides på alle sider med en blanding af friskpresset hvidløg 
og knuste enebær. 
Halvdelen af smørret kommes i en stegegryde og stegen brunes godt på 
alle sider og krydres med salt og peber. 
Skru ned og hæld den varme fond over og steg videre 1-1 ½ time. 
De rensede og udskårne svampe ristes i resten af smørret. 
Stegen tages op, hviler tildækket i mindst 10 minutter og stegefonden 
hældes op i svampene. 
Saucen tilsmages med salt, peber og balsamisk eddike og jævnes med 
cremefraiche. 
Server med kartoffelpandekager og pærer bagt med tyttebær.