Logo

Fyldt svinebov med bagte hvidløg og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bovklump uden svær og ben, ca. 1,5 kg
20 fed hvidløg
olivenolie
1 bdt bredbladet persille
6 chili
bomuldsgarn

Saute:
3 røde peberfrugter
30 fed hvidløg
3 persillerødder
375 g spinat
olivenolie
balsamico

Tabouleh
1 ½ dl knækkede hvedekerner
1 bdt persille
10 småforårsløg
2 modne tomater
½ dl olivenolie
2 lime

1 spsk balsamico
3 spsk olivenolie
250-500 g cherrytomater

Bestil kødet hos slagteren.
Stil hvedekernerne i blød i 2 dl vand i ca. 24 timer i køleskab.
Halver cherrytomaterne og stil dem i ovnen ved 90° i 2 timer.
Pil alle 50 hvidløg og vend dem i lidt olie.
Bag dem i et fad i ovnen ved 180° ca. 30 minutter.
Del peberfrugterne på langs og fjern kernerne, vend stykkerne i olie og sæt dem under grill til skindet bobler op og er sort.
Afkøl og fjern skindet.
Hak den bredbladede persille groft, fjern frø fra chilierne og skær dem i små stykker.
Skær en lomme i svineboven. Krydr med salt og peber.
Fyld boven med 20 bagte hvidløg, persille og chili.
Luk boven sammen og snør med bomuldsgarn.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det på en pande i olie.
Krydr med salt og peber.
Steg kødet færdigt i ovnen ved 200° i 1 ½ - 2 timer med 1 dl vand.
Tag kødet ud af ovnen.
Pak det i alufolie og lad det hvile ca. 20 minutter.
Skær peberfrugterne i strimler.
Skær persillerødderne i tern og steg dem møre og sprøde på en pande i lidt olie.
Skyl spinaten og kom den i kogende vand et par minutter.
Tryk den tør.
Vend peberfrugter, hvidløg og spinat på panden med persillerødder. Smag til med salt, peber og lidt balsamico.
Hæld overskydende vand fra hvedekernerne.
Bland dem med hakket persille og fintskåret forårsløg.
Skær tomater uden kerner i tern. Tilsæt tomat og olivenolie.
Smag til med saft og revet skal af lime, salt og peber.
Serveres i en skål eller anrettes portionsvis i en kop eller en metalring.
Balsamico og olie blandes og ganske lidt hældes på tallerkenen ved servering.

Tips: I stedet for bov kan der bruges nakkefilet. Samme stegetid.
I stedet for persillerødder kan der bruges svampe eller blegselleri.
Cherrytomaterne og hvidløgene kan laves dagen i forvejen. Tomaterne kan serveres varme eller kolde efter ønske

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her