
 
Fyrigt krydret kød med sprøde grønsager, en mexicansk salat,
som er god at servere alle årets dage uanset vejr og vind • For at grønsagerne
skal bevare så mange næringsstoffer som muligt, bør de tilberedes lige inden de
skal serveres. 
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 5 min. 4
portioner 
 
# Råvarer til Kalkun salat mexicansk:
250 g kalkunbryst 
3 spsk olie 
1 tsk Tabasco 
1 tsk paprika 
salt og peber 
1 rød peberfrugt 
1 gul peberfrugt 
4 selleristilke 
250 g friske champignon
3 spsk friskpresset citronsaft 
1 bundt persille 
2 spsk kapers 
2 spsk mineralvand 
1 spsk tomatpuré 
 
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kalkunbrystet og skær det i ½ cm tykke strimler. 
Bland 2 spsk olie, Tabasco, paprika, salt og peber. 
Læg det strimlede kalkunkød i marinaden og lad det stå 1
time i køleskabet. 
 
2 Halver peberfrugterne og fjern kernerne. 
Gør selleristilke og svampe i stand. 
 
3 Skær svampe og selleristilke i tynde skiver. 
Striml peberfrugterne. 
Dryp 1 spsk friskpresset citronsaft over svampene. 
 
4 Hak persille og kapers sammen. 
Bland resten af den friskpressede citronsaft og 1 spsk olie
med mineralvand og tomatpuré. 
Rør persille og kapers i og smag til med salt og peber. 
Vend grønsagerne i og lad det trække en tid. 
 
5 Tag kalkunkødet op af marina den og lad det dryppe af. 
Steg kødet ved stærk varme på en teflonpande i 3 min. under
omrøring. 
Anret kødet på en tallerken sammen med grønsagerne og server
salaten lun. 
 
Tips & råd 
 
 
Erstat kalkunkødet med fx medaljoner af havtaske. 
Anvend fileten på fisken, som er garanteret benfri. 
 
 
'Tabasco er en stærk kryddersauce, som fremstilles i Mexico,
efter en ældgammel patenteret opskrift. Tabasco indeholder bl.a. chilifrugt,
salt og vineddike. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 200 = kJ 840 
Kulhydrat 6 g Protein 17 g Fedt 12 g (54%) Fibre 3 g