Logo

Æggesky - cloud eggs - egg cloud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æggesky - cloud eggs - egg cloud

 

Det minder om en mellemting mellem en marengs og et spejlæg, og så har det et eventyrligt navn. Fænomenet 'cloud eggs' eller på dansk 'ægge-skyer'.

 

# Til en "sky" skal du bruge:

1 æg
*

 

Del blommer og hvider.

Lad blommerne blive stående i hver deres æggeskal.

Pisk hviderne stive – så stive, at man kan vende skålen på hovedet, uden at hviderne ryger ud.

Fordel æggehviderne som skyer på en bageplade med bagepapir. 

Smør evt. papiret lidt med olie eller smør – så er de lettere at tage af pladen igen.

Lav en fordybning i hver sky.

Sæt pladen i ovnen på 225 °C i 3 minutter.

Tag pladen ud, hæld æggeblommerne i skyhullerne og sæt pladen tilbage i ovnen i ca. 3 minutter.

Det smager dejligt, og det er en rigtig fin, dekorativ ret.

Server nybagt rugbrød til.

 

Tips: Bland hviderne med 1 tsk fintrevet parmesan, 1 spsk hakket purløg og 1 skive sprødstegt bacon brækket i små stykker (skinketern kan også bruges).

Flere eksperimenterer også med at blande andre ingredienser ind i skyen - blandt andet ost, forårsløg og spinat.


Æggesky - cloud eggs - egg cloud 

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?