Logo

- diabetiker - Diabetes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- diabetiker - Diabetes

I industrilandene er diabetes blevet en folkesygdom. Mange går rundt med en type 2 diabetes uden at være klar over det.

 

Mange mennesker tror stadig, at al glæden ved at spise er væk for altid, hvis diagnosen sukkersyge (diabetes mellitus) stilles. Helt forkert! Anbefalingerne for diabetikere er de samme som for alle andre danskere. For en diabetiker vil der dog være to ting, man yderligere bør tage hensyn til. Man skal for det første have kendskab til kroppens energiomsætning og for det andet sætte sig ind i kvaliteten af kosten.

I ideelle tilfælde bliver man sin egen specialist, som kompetent, kollegialt og effektivt arbejder sammen med andre specialister, den behandlende læge og diætisten. Man vil selv drage størst nytte af dette samarbejde og ens egen viden, fordi man føler sig vital og produktiv. Og ligesom den            forkerte kost skader vores krop, er den rigtigt sammensatte kost den bedste behandling, også ved diabetes mellitus.

 

Søg informationer

Enhver, der konfronteres med denne sygdom, har følelsen af, at en dør for evigt er lukket i bag ham. Og alle reagerer forskelligt på forandringen: med angst, en følelse af lammelse, med fornægtelse, fortrængning eller forhandling

("I dag kage med smørcreme og så begynder jeg i morgen"). Jo tidligere man begynder at acceptere sukkersygen som en del af en selv og tager aktivt stilling til den, jo bedre vil man føle sig og desto mere ubesværet bliver hverdagen.

Det er vigtigt med professionel undervisning/vejledning. De fleste hospitaler kan henvise til kurser, som ledes af erfarne diabetesbehandlere, diætister, sygeplejersker og læger. Der får man ikke kun informationer og tips om, hvordan man skal forholde sig, man motiveres også til at ændre usunde vaner.

 

Madopskrift billede

Nyd maden

Hverdagen på arbejdet, maden i kantinen, ved sport, på rejser, restaurantbesøg, en indbydelse fra venner eller madlavning til gæster. Hvordan skal man forholde sig i hverdagen og fritiden?

Det ville falde os alle svært at skulle ændre indgroede vaner fra den ene dag til den anden. Netop med maden er vi med rette særligt krævende, og netop dette krav må man gøre gældende! Man må ikke tilføje sig selv afsavn, bare fordi man er diabetiker. I dette site er der retter, som smager vidunderligt, er enkle at tilberede, og som egner sig til hele familien.

 

Madopskrift billede

Køkkenet vil se farvestrålende ud, fordi man bruger mange grønsager og frugter. Udnyt forandringen og betragt diabetes som en udfordring. Hvis man overholder nogle ganske enkle henvisninger, motiverer sig selv dagligt, så vil man hurtigt mærke resultatet.

Overvægtige med type 2 diabetes, som vil tabe sig, bør ikke have chokolade i huset. Hav nogle rensede grønsager i mindre stykker klar, hvis den voldsomme sult kommer pludseligt.

Sundhed har meget med nydelse og livsglæde at gøre. Og omvendt er livsglæde den bedste forudsætning for sundhed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 13.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1349104-11-2022 13:41:05 Johanne Schultz
kan man får det kogebog eller køb dem

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her