Logo

6 spid til grillen | klart bedst fra madABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

6 spid til grillen | klart bedst fra madABC.dk


# Ingredienser


Deller med rød karry:
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
2 finthakket forårsløg
1 stor håndfuld hakket frisk koriander
2 tsk rød karry pasta
2 spsk fish sauce
1 æg

Spicy meatballs:
500 g hakket oksekød
1 tsk salt, 1 skalotteløg finthakket
2 spsk hakket kapers
2 spsk hakket frisk timian
1 frisk rød chili

Asiatiske kødboller med hvidløg:
500 g hakket kød
1 tsk salt
1-2 fed hvidløg knust
1 dl hakket bredbladet persille
1 tsk spidskommen
kværnet peber

Asiatisk peanutsauce:
2 spsk fish sauce
Skal og saft af 2 lime
1 grøn chili
2 dl peanuts
1 spsk rørsukker

Asiatiske kyllingespyd:
2 kyllingebrystfilet
Lav en marinade:
1 stk citrongræs hakket
1 skalotteløg hakket
1 hvidløg hakket
1 spsk hakket frisk ingefær
1 tsk koriander
1 håndfuld koriander frisk
½ tsk chili pulver
1 tsk gurkemeje
1 spsk ketjap manis
1 spsk. østerssauce

Honningmarineret kyllingefilet:
1 pk kyllinge inderfilet
Marineres i 1 spsk. honning
2 spsk citronsaft
2 spsk frisk hakket mynte
2 spsk olie.


* Tilberedning


Deller med rød karry: 

Bland 500 g hakket svinekød med 1 tsk salt, 2 finthakket forårsløg, 1 stor håndfuld hakket frisk koriander, 2 tsk rød karry pasta, 2 spsk fish sauce, og 1 æg.  

Bland det hele sammen og form dem til farsboller kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovn ved 200 °C i ca 20 min, lidt afhængig af størrelsen. 

Stik et træspid igennem og grill dem på grill eller grillpande lige inden servering. 

 

Spicy meatballs: 

Bland 500 g hakket oksekød med 1 tsk salt, 1 skalotteløg  finthakket, 2 spsk hakket kapers, 2 spsk hakket frisk timian, 1 frisk rød chili. 

Form farsen til lidt aflange boller og steg dem evt. i ovn inden de grilles.  

 

Asiatiske kødboller med hvidløg: 

Bland 500 g hakket kød med 1 tsk salt, 1-2 fed hvidløg, knust, 1 dl hakket bredbladet persille, 1 tsk spidskommen, kværnet peber. 

Lav små boller og steg dem på panden i lidt olie. 

Kom de små boller på en træpind og grill dem inden servering. 

 

Asiatisk peanutsauce: 

Lav en lækker asiatisk sauce ved at blande: 2 spsk fish sauce, skal og saft af 2 lime, 1 grøn chili, 2 dl peanuts, 1 spsk rørsukker, blendes med stavblender til cremet konsistens. 

 

Asiatiske kyllingespyd: 

Skær 2 kyllingebrystfilet i tern. 

Lav en marinade: 

1 stk. citrongræs hakket, 1 skalotteløg hakket, 1 hvidløg hakket, 1 spsk hakket frisk ingefær, 1 tsk koriander, 1 håndfuld koriander frisk, ½ tsk. chili pulver, 1 tsk gurkemeje, 1 spsk ketjap manis, 1 spsk østerssauce 1 tsk soja sauce, blendes med stavblender til ensartet konsistens. 

Mariner kyllinge tern i et par timer og kom stykker på et grillspid og grill ved medium varme til de er gennemstegte. Man kan også lave et helt kyllingebrystfilet stykke. 

 

Honningmarineret kyllingefilet: 

1 pk kyllinge inderfilet marineres i 1 spsk honning, 2 spsk citronsaft, 2 spsk frisk hakket mynte og 2 spsk olie. Marineres gerne over natten. 

Kom 2 kyllinge inderfilet på træspid og grill på grillen på begge sider til de er gennemstegte.


Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mixed grillHvis du er mange samlet om grillen, er det en god ide at lave mixed grill. På den måde kan...
• Gang i grillenSå er grillsæsonen i gang. Vi har sat frikadeller på spid, stegt lammekoteletter på græsk...
• Grillspid med skinkeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• - Juleaften En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!