Logo

Artiskokomelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 unge møre artiskokker
2 spsk citronsaft
4 æg
2 spsk mælk
4 spsk olivenolie
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
salt og peber

A. De yderste tørre artiskokblade fjernes og spidserne skæres af de øvrige. Artiskokkerne skæres i ottendedele og skægget fjernes.

De rensede artiskokker lægges straks i vand med citronsaften, så de ikke misfarves.

B. Olivenolien varmes på en pande.

Artiskokkerne tages op af vandet, tørres godt af og krydres med salt og peber.

De drysses med hvedemel og steges gyldne i den varme olie.

De tages op og drypper af på køkkenrulle. Panden gøres ren.

C. Æggene piskes med mælk, lidt salt og peber.

Smørret smeltes på panden, artiskokkerne lægges i, og æggeblandingen hældes over.

Undersiden steges gylden, mens panden af og til rystes.

Lad omeletten glide over på en tallerken. Ven den og steg omeletten færdig ved svag varme. Serveres varm.

Omeletter med friske grønsager eller krydderurter serveres også gerne som en lille forret eller som mellemmåltid.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?