
# Ingredienser
Bønnefyld:
100 g tørrede bønner, fx sorte eller kidney, udblødt natten
over i vand.
5 dl grønsagsbouillon
½ rødløg
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 spsk olie
salt og peber
Dressing:
1 tørret chili
2 dl cremefraiche 9%
salt og sort peber
Lynsyltede løg:
1 dl hvidvinseddike
100 g sukker
2 små skalotteløg
Tortillas:
75 g hvedemel
10 g koldt smør
4-5 spsk vand
1 knsp salt
Evt. 1 lime og 1 hakket chili
* Tilberedning
Kom bønner i en gryde og dæk med grønsagsbouillon.
Kog under låg, til de akkurat er møre, ca 40 min.
Sigt væsken fra.
Skær rødløg og peberfrugt i små tern og hak hvidløget fint.
Varm olien i en gryde og kom løg og peberfrugt i sammen med
bønner og hvidløg.
Rist det ca. 10 min. ved middelhøj varme.
Smag til med salt og peber.
Rist chilien på en tør pande, så den dufter (chilien altså).
Kom cremefraiche i en blender og tilsæt chilien.
Blend det sammen og smag til med salt og peber.
Kog eddike og sukker sammen til en lage.
Skær skalotteløg i tynde skiver og hæld den varme lage over.
Lad dem hvile i 10-15 min.
Til tortillas smuldres smørret ud i melet.
Kom salt i og vand i lidt ad gangen, så dejen kan samles og
æltes.
Lad dejen hvile i 10 min. og del den så i 8 lige store dele.
Tril til kugler og rul dem ud til små pandekager med en
diameter på 10-12 cm.
Bag dem på en tør pande ved middelhøj varme i ca 1 min pr.
side.
Pak dem ind i et rent viskestykke.
Server tortillas med bønnefyld, dressing og syltede løg.
Samt evt. med limebåde og ekstra chili.
Energi pr person: 892KJ/213Kcal. Næring pr 100 g: Protein:
3,4 g. Kulhydrat: 14,1 g. Fedt: 6,6 g.
[Udarbejdet af Jacob fra Masterchef 2019]
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +