Logo

Blodbudding eller blodpølser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blodbudding kan let laves til blodpølse. Blodmassen fyldes blot i tarme og koges. Blodbuddingen skal spises varmt med kanelsukker og æblemos eller sirup.

 

1 1/2 liter svineblod
500 g mellemfine byggryn
1/4 liter kogende mælk
1 1/2 spsk salt
1 tsk timian
2 tsk nelliker
2 spsk kanel
100 g sukker eller farin
150 g rosiner
100 g rugmel
250 g spækterninger

Blod og gryn, samt rugmel, røres sammen og stilles koldt natten over eller nogle timer. Massen varmes langsomt i en tykbundet gryde under stadig omrøring, til den begynder at blive jævn. Den må ikke koge. Kogende mælk røres i, dernæst krydderier og rosiner. Spækterningerne lunes på panden, så de ikke klumper sammen og blandes i 2 sandkageforme ca. 30 cm lange, smøres med afsmeltet fedt fra sværen. Dejen hældes i. Formene stilles i bradepande i ovnen. Kogende vand skænkes ved. Bagetid: 1 1/2 time ved 170 gr. Buddingen spises varm med kanelsukker og æblemos eller sirup. Buddingen kan også skæres i skiver, der varmes på panden. Blodbudding fryses rå. Den optøes under bagningen, der forlænges ca. 3/4 time. Blodpølser: Blodmassen fyldes i tarme, der kun må fyldes halvt. Pølserne lægges forsigtigt i kogende vand og koges småt 1/2 time.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sønderjydsk surribEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling med fennikelsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Varm kartoffelpitaEn frisksmurt kartoffelmad er både dansk og dejlig. Her får du sommerens bedste...
• Vaniljedessert med bærEn farvestrålende, frisk og kaloriefattig dessert. Basis er en letsødet, fedtfri kagebund...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!