Logo

Blodpølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blodpølse


Blodpølser ligner ikke andre typer pølser, i det hovedingrediensen, som navner antyder, er blod. Kan spises lunt i skiver, serveret med æblemos, sirup eller dryppet med sukker og kanel.


900 g blod
300 g fine byggryn
500 g rugmel
250 g rosiner
300 g æbler, skåret i meget små tern
4 tsk salt
4 tsk stødt nellike
1 liter sødmælk
*


Alle ingredienserne røres godt sammen i en skål og hældes i velsmurte franskbrødsforme.

"Sliplet"-forme er bedst egnede.

Bages i vandbad i 1½ time.

De første 20 minutter - eller til vandbadet koger - ved 200 ºC, hvorefter der skrues ned til 150 ºC.
Kan spises akkurat som almindeligt købt blodpølse- dvs. lunet på panden i skiver og serveret med æblemos, med sirup eller drysset med sukker og kanel.




Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1310810-02-2021 10:48:48 Per Larholm
Spørgsmålet er bare - hvor får man frisk svineblod til at lave retten af ???
1309225-01-2021 16:21:21 Per Larholm
Jeg er lidt forvirret - har aldrig hverken set blodpølse lavet med mælk eller i form. Men spændende - må absolut prøves. Har slagteren blod eller hvordan ?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?