Logo

Pølser med blommerelish og spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølser med blommerelish og spidskål

 

Prøv at servere pølser med en sursød blommerelish i stedet for ketchup. En lun salat med spidskål er skønt tilbehør. Nøj det' for børn

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min.

 

#

400 g pølser (fx kålpølser eller wienerpølser)

1-2 spsk olie

 

Blommerelish:

500 g blommer

2 rødløg

1 spsk rapsolie

2 spsk sennepskorn

¾ dl æbleeddike

75g sukker

½ vaniljestang

2 tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

 

Syltet spidskål:

1 spidskål

1 økologisk citron

3 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: lune flutes evt. sennep

*

 

Udsten blommerne, og skær dem i kvarte.

Pil løgene, og skær dem i tynde både.

Varm olien op i en gryde, og rist sennepskornene under låg, til de "popper".

 

Tilsæt løg, og svits i 2-3 min.

Tilsæt blommer, eddike og sukker, og kog op.

Tilsæt vaniljekorn, kanel og kardemomme, og lad relishen simre i 5 min.

Kom relishen i en skål, og lad den køle af.

 

Skær spidskålen i strimler.

Kom kålen i en gryde med 2 dl vand, og giv det et opkog.

Lad kålen koge i 3 min under låg, og dryp den af i en sigte.

Vend den stadig varme kål med fintrevet citronskal, citronsaft, olie, salt og peber.

 

Steg pølserne på en pande med olie ved svag varme, til de er brune og sprøde på begge sider.

Server pølserne med spidskål, relish, flutes og evt. sennep.

 

TIPS: Relishen skal være tyktflydende, jævn evt. med lidt majsstivelse opløst i en smule vand.

Kom jævningen i relishen, og kog op under omrøring.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her