
 
Spar på opvasken, og
lav al maden i ovnen. Mens medisterpølse og rodfrugter steger, kan du lave den
lækre sennepsdip. Og når duften breder sig i huset, bliver familien lokket til
middagsbordet. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 40 min.
 
#
¼ knoldselleri 
2 rødbeder 
4 gulerødder 
3 rødløg 
2 spsk olie 
500 g medisterpølse 
 
Sennepsdip: 
3 dl cremefraiche 
1 spsk dijonsennep 
1 fed hvidløg 
1 bundt persille 
salt og peber 
Tilbehør: rugbrød 
*
 
Skræl selleri,
rødbeder og gulerødder, og skær dem i grove stykker. 
Pil løgene, og skær
dem i både. 
Vend alle grønsagerne
med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. 
Bag dem i ovnen ved
200 °C i 20 min. 
 
Pensl medisterpølsen
med olie, og læg den ned mellem grønsagerne. 
Bag videre i ovnen i
ca. 15 min. til grønsagerne er møre, og pølsen er gennemstegt. 
Rør cremefraiche med
sennep, knust hvidløg og hakket persille. 
Smag til med salt og
peber. 
Skær pølsen i
stykker på 6-8 cm, og server med rodfrugter, sennepsdip og rugbrød. 
 
TIPS: Du kan også
servere ovnbagte kartofler til medisterpølsen i stedet for rugbrød: Skær 1 kg
kartofler i både, vend dem med 2 spsk olie, og bred dem ud på en bageplade med
bagepapir. 
Bag dem samtidig med
rodfrugter og pølse med ovnens varmluftfunktion. 
Temperaturen skal
være indstillet til 180 °C, og det hele kan være færdigt samtidig på ca. 30
min. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin