
Til 4 sandwich / personer.
# Ingredienser
2 kyllingebrystfilet á 300 g
salt og kværnet peber
8 skiver bacon, forstegt
4 blade sprød hjertesalat
2 tomater i skiver
2 avocado i skiver
2 spsk mayonnaise
8 skiver ristet brød
Søde fritter:
600 g søde kartofler, skrællede
1 liter vindruekerneolie
1 tsk hvidløgssalt
1 spsk timianblade
* Tilberedning
Halver kyllingebryst på langs, grill på en grillpande i 5
min på hver side.
Krydr med salt og peber.
Rist brødskiver på pande eller brødrister.
Skær søde kartofler ud i stave på 1x1x5 cm.
Varm en gryde op med olie.
Olien er varm når den syder omkring enden af en tændstik.
Fritér lidt af gangen de søde kartofler til de er sprøde og
gyldne.
Kom dem på fedtsugende papir, drys med hvidløgssalt og
timian.
Saml 4 sandwich.
Læg en skive brød nederst, smør mayonnaise på.
Kom tomatskiver, hjertesalat, avocadoskiver, grillet
kyllingebrystfilet og stegt bacon på, og top med brød smurt med mayonnaise.
For at holde på BLT stikkes en træpind igennem hver
sandwich.
Server med sprøde friter.
Energi pr person: 3815kJ/908 kcal. Næring pr 100 g. Protein:
5,9 g. Fedt: 10,3 g. Kulhydrat: 18,3 g
INFO: En BLT er en type sandwich, opkaldt efter initialerne
til dets primære ingredienser, bacon, salat og tomat. Det kan fremstilles med
forskellige opskrifter i henhold til personlig præference. Enkle varianter
inkluderer anvendelse af forskellige typer salat, ristet kylling og tomat,
eller tilsætning af mayonnaise.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +