
Helt enkelt er en burrito blot en madpandekage, taco eller
tortilla, som er fyldt med alskens lækre sager - og her er klassisk opskrift på
en mexicansk ret
# Ingredienser
½ butternut squash eller hokkaido
2 spsk olie
salt og sort peber
250 g blandede svampe
½ tsk paprika
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 spsk koncentreret tomatpuré
½ dl vand
250 g fintsnittet kål, fx rødkål og savojkål
½ glas tomatsalsa
1 pakke store tortillas
1 bundt frisk koriander
1 lime
* Tilberedning
Skræl græskarret og skær det i grove tern.
Vend med 1 spsk olie og krydr med salt og peber.
Steg det i en bradepande med bagepapir i ovnen ved 200 °C i
20 min.
Del svampene i mundrette stykker og steg dem ved høj varme i
en pande i resten af olien.
Når de begynder at brune, tilsættes krydderierne.
Steg videre et minut og tilsæt så tomatpuré og vand.
Vend det sammen, så det glaserer svampene.
Sluk for varmen.
Server i tortillas sammen med bagt græskar, kål, salsa,
koriander og lime.
Energi pr person: 1617KJ/387Kcal. Næring pr 100 g: Protein:
3,2 g. Kulhydrat: 15,7 g. Fedt: 4 g.
INFO: En Burrito eller Taco de harina er en slags pandekage
med fyld, der bliver spist meget i Mexico. Burritodejen er normalt let grillet
eller dampet, for at blødgøre den og gøre den mere smidig.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +