Logo

Fillodejstærte med skinkefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fillodejstærte med skinkefyld

 

En sprød og dejlig variation over en middagstærte. Og så er den oven i købet hurtig at få i ovnen. Salaten med let kogte grønne bønner er prikken over i'et.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 25 min. 4 personer

 

#

1 bundt forårsløg

600 g kogte kartofler

300 g skinketerninger

150 g fine ærter

25 g smør

125 g mozzarella

4 ark fillodej

 

Dressing:

3 dl syrnet fløde eller cremefraiche

1½-2 spsk dijonsennep

salt og peber

 

Salat:

400 g grønne bønner

1 rød snackpeberfrugt

1 lille rødløg

2 spsk olie

2 spsk vineddike

salt og peber

evt. 1 lille bundt basilikum eller persille

*

 

1. Rens forårsløgene og snit dem fint.

Skær de kogte kartofler i terninger og bland dem med skinke, ærter og forårsløg.

 

2. Smelt smørret og pensl en springform, ca. 22 cm i diameter.

Bred fillodejen ud og pensl den med smør på den ene side.

Læg fillodejsarkene lidt forskudt af hinanden og placer dem i formen med den smurte side opad, så der hænger dej ud over kanten.

Sørg for, at dejen skubbes godt ned i kanterne af formen.

 

3. Læg kartoffel/skinkefyldet på dejen i formen og fold dejen indover, så den krøller lidt sammen på toppen. Pensl med smør og bag tærten nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 25 min, til dejen er gyldenbrun og sprød på toppen.

 

4. Rør syrnet fløde eller cremefraiche sammen med sennep og smag til med salt og peber.

 

5. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 4 min. og lad dem dryppe af i en sigte.

Skær peberfrugt og løg i tynde skiver.

Rør olie og eddike sammen og vend bønner, peberfrugt og løg i dressingen.

Smag salaten til med salt og peber og drys evt. med hakket basilikum eller persille.

 

6. Løsn forsigtigt springformens kant og flyt tærten over på et fad.

Server tærten med salaten og sennepsdressingen.

 

TIPS: Fillodej bliver hurtigt tør og knækker. Sørg derfor for, at fyldet er klart på forhånd og arbejd hurtigt med dejen, så snart den er pakket ud. Du kan også holde dejen frisk og smidig ved at pakke den ind i et vådt viskestykke.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gratinerede skinkebollerGratiner et par gode skinkemadder til frokost - det tager et øjeblik. Bollerne er smurt...
• Gratineret skinke i fadSaltet og røget! -herlig sommermad - og der er godt forslag i en spegeskinke, et røget...
• ParisertoastEn Parisertoast er toastbrød med ost og skinke mellem skiverne og ristet. I fastfood...
• Kalveculotte med pærer, chili og kanel + Grapefrugt med granatæbleRigtig lækker sommermad. Dagen efter kan du bruge det fedtfattige kød i en sandwich eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os