Logo

Flæskeæggekage historisk opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskeæggekage historisk opskrift

Fra: Madam Mangors Kogebog for Soldaten i Felten.


Dersom man har tilbageholdt noget af sit udleverede Flæsk, og kan erholde nogle Æg, kan deraf laves en Æggekage.

Røget eller saltet Flæsk skæres i skiver og steges paa Panden, omtrent 6 Skiver. 6 hele Æg pidskes godt med en Skeefuld Meel og lidt Salt i et Fad, derpå kommes 6 Spiseskeer Mælk deri, haves dette ikke, da ligesaa meget Vand, naar dette atter er godt pidsket, heldes det over Flæsket, og det steges nu ved en langsom Ild til Æggene ere stivnede. Ynder man det, da kan den vendes og steges paa den anden Side.

 

I stedet for Flæsk kan der i denne Kage anvendes Hvedebrød, som da skæres i Skiver og steges paa Panden paa begge Sider i Smør eller Fedt.

Omregningstabel for gammeldags mål og vægt

En kvint

4-5 gram

Et lod

15 ½ gram

Et pund

½ kg

En pægl

2 ½ dl

En potte

0,966 liter

En skæppe

17,39 liter

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?