Logo

Florentinersnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
250 g hvedemel
1 nipsalt
1/2 vaniljestang eller 1/2 tsk revet
citronskal
100 g flormelis
200 g smør
1 æggeblomme
1 spsk vand

Fyld:
250 g sukker
250 g mandelflager eller hakkede mandler
180 g smør
4 spsk honning
4 spsk piskefløde
50 g hakket pommerans
50 g hakket sukat
evt. 4 spsk frugtbrændevin

Dejen:
Sigt hvedemel og salt i røreskålen. Skær det kolde smør i tern.
Tilsæt vaniljekorn/revet citronskal og flormelis og kør det til brødkrummer. Tilsæt æggeblommen og bland hurtigt. Saml dejen uden at ælte for meget.
Pak dejen i film eller plastpose og stil den i køleskab mindst 1 time og gerne natten over før brug.

Fyld:
Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm forsigtigt op under omrøring, til sukker og honning er smeltet, og massen er sammenhængende.

Rul dejen tyndt ud, godt 24 x 36 cm, og læg den på bagepapir på en bageplade. Ret evt. dejen lidt til og tryk den tykkere i kanten, så fyldet ikke løber ud.
Brug evt. afskårne rester rullet til en lille pølse som en slags vold.
Prik den og bag den ved 180° i 12-15 min., eller til den er let gylden, men ikke helt færdigbagt. Tag den ud og lad den køle lidt af.
Pensl bunden med ribsgelé og fordel florentinermassen over bunden, men hold den lidt fra kanten. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag den videre i 15-20 min., eller til massen begynder at boble og er gylden, blank og karamelliseret.
Tag pladen ud og lad kagen køle af. Skær kanterne af og skær resten i snitter på ca. 5 x 7 cm. Dyp evt. to hjørner på skrå i chokolade.

Tips: Hvis midten er knap så bagt som kanten, så lad være med at skære midten ud, men bag den videre, evt. støttet af alufolie i kanterne, så fyldet ikke løber.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.486 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sild syltet med selleri og kommenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hamburgerryg med skorzonerrødder og stuvet grønlangkålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sommertærte med spinat, rødbeder, gedeost og linserVores lækre tærte med spinat og rødbede er en dejlig sommerret, der er velegnet til både...
• Riskage med abrikos En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os