Logo

Focaccia af fuldkorn med gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse 12 focaccia er bagt med fuldkorn og gulerod i dejen, det gør dem sundere og mere mættende. Prøv dem i madpakken i som supplement til rugbrødet eller i picnickurven.

Disse focaccia er bagt med fuldkorn og gulerod i dejen, det gør dem sundere og mere mættende.
12 stk:

25 g gær
3 dl lunkent vand - 30°C
100 g gulerod
1 spsk olie
1 tsk salt
275 g fuldkorn durum hvedemel, grahamsspeltmel eller grahamsmel
300 g hvedemel gerne pizzamel

Fyld: 100 g chorizopølse eller skinke
Desuden:
1 dl tomatsauce(pizza) eller tomatketchup
75 g reven gratineringsost
Frisk oregano eller 2-3 tsk tørret oregano

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt reven gulerod og de øvrige ingredienser til dejen og ælt den smidig.

Stil dejen til hævning ca. 1 time.
Tag dejen ud på bordet og del den i 12 stykker.

Rul dem til kugler og tryk dem til 1 cm flade cirkler.

Fordel dejcirklerne på bagepapir på en bageplade.
Smør tomatsauce på.

Skær pølsen i tynde skiver eller skinken i strimler og fordel dem på brødene.

Drys med ost og oregano.
Bag brødene 18-20 minutter ved 225°C på midterste ovnribbe.

Kom 1 brød og 1 skoleagurk, 5-6 cherrytomater og 1 æble i hver madpakke.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?