Logo

Focaccia med hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Foccacia er de store, flade, italienske boller, bagt af hvedemel, der er rigt på durum og krydret med rosmarin eller oregano. De kan bruges som tilbehør til for eksempel kødretter, supper eller frokost.

 

7 g tørgær
2 ½ dl håndvarmt vand
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie
400 g hvedemel
1 spsk mælkepulver
½ tsk salt

Fyld:
1 tsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
12 sorte oliven
frisk rosmarin
1 tsk tørret oregano
1-2 tsk groft havsalt

Gær, vand og sukker røres til gær er opløst.
Dækkes med film og hæver lunt i 10 min. til det er skummende.
Olien tilsættes. 375 g hvedemel sigtes i sammen med mælkepulver og salt.

Rør grundigt - tilsæt evt. mere hvedemel til dejen slipper.
Æltes til den er blød og elastisk.
Lægges i stor olieret skål. Filmes og stilles lunt i en time.
Rulles ud og lægges i smurt bradepande 28x18.
Filmes og hæver 30 min.
Ovnen varmes til 180°C.
Bland hvidløg og olie der pensles på brødet.
Oliven, rosmarin, salt og oregano drysses over.
Bages 20 - 25 min eller til det er sprødt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?