![Focaccia med oliven Focaccia er flade brød, der oprindeligt stammer fra Italien. Brødene kan laves på mange måde. Her laves de med olien og rosmarin. Prøv dem på madpakken, som snack, som tilbehør eller i picnickurven.](/images/articles/s2/2015/4/23/focaccia-med-oliven.jpg)
8 stk.
25 g gær (½ pakke)
2 ½ dl vand
1 tsk. groft salt
½ dl olivenolie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 2 spsk. olivenolie
2 spsk. sorte oliven uden sten
drys: 2 spsk. tørret rosmarin eller oregano og 1 tsk. groft salt
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt salt, olie og ca. ¾ af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad den hæve tildækket ca. 1 ½, time ved stuetemperatur.
Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker.
Form dej stykkerne til boller og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca. 1 cm.
Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 30 min. Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.
Pensl med olivenolie. Tryk oliven ned i dejens fordybninger og drys med rosmarin eller oregano og salt.
Bag brødene midt i ovn ved 225° C ca. 15 min.
Afkøl på rist.