![Focaccia med salvie Det lækre italienske focaccia brød laves typisk med rosmarin. Hvis du prøve noget utraditionelt så prøv denne opskrift med salvie. Brødet er hurtigt og let at lave og kan bruges til mange lejligheder.](/images/articles/s2/2015/4/23/focaccia-med-salvie.jpg)
25 g gær
91/2 dl vand
3 spsk salt
2 spsk olivenolie til dejen
ca. 1 ½ kg italiensk hvedemel – tipo 00
2 spsk olivenolie til at dække dejen
30 salvieblade
4 spsk olivenolie til pensling
4 spsk vand
2 tsk maldon salt
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olivenolie.
Rør hvedemel i lidt af gangen. Ælt dejen igennem – ikke for længe.
Konsistens skal være blød og en anelse klistret.
Kom dejen i en skål, hæld olie over og vend dejen så den er helt dækket af olie.
Læg en tallerken eller et viskestykke over og lad dejen hæve ca. 1 time.
For en bradepande med bagepapir.
Hæld dejen i bradepanden og tryk den godt ud i hjørnerne.
Lad den hæve 30 min. Tænd ovnen på 220ºC.
Tryk dejen ned og lav huller i den med fingrene.
Pisk olivenolie og vand sammen og pensl det på overfladen.
Læg salvieblade på og drys med salt.
Lad brødet hæve yderligere 45 min.
Sæt det i ovnen og bag det ca. 30 min. eller til den er smuk gylden.
Lad det køle af på bagerist.