Logo

Frikadeller 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Salt
friskkværnet peber
2 løg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 spsk dijon sennep
2 æg
1 spsk revet skal fra en økologisk citron
1 bundt persille
3 spsk smeltet smør
1 gammelt rundstykke
500 g hakket kalv og svinekød
½ tsk merian

Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt. Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen, og lad det køle af et øjeblik.

Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Kom brødet ned til hakkekødet, tilsæt æggene og løg-persilleblandingen. Ælt det hele godt og bland det. Jo bedre det blandes des bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, paprika og merian. Ælt sennep i. Bland resten af persillen i.

Lav små eller store portioner af farsen og tril dem til kugler (hold med jævne mellemrum dine hænder under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden. Varm det smeltede smør i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her