Logo

Frikadeller i tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
750 g oksefars
250 g svinefars
1 stk hakket løg
Hvidt brød udblødt i mælk - eller rasp og mælk
2 æg
3 spsk revet ost(kefalotiri el. parmesan)
3 spsk citronsaft
salt og peber

Sauce:
2 mellemstore finthakkede løg
1,5 kg flåede tomater (dåsetomater kan bruges - 3 ds )
2 store fed finthakkede hvidløg
1 tsk krusemynte eller basilikum
1 dl olivenolie
evt. lidt vand senere

Det skal æltes med hånden til en fast fars, formes til med en spsk til små aflange frikadeller som steges, og derefter lægges i en bradepande.

Sauce:
Løgene svitses i en gryde tomater og de øvrige ingredienser tilsættes
evt. lidt vand senere, saucen må ikke være for tynd.
Det hele simre i 15 min. og der drysses med lidt hvedemel for at jævne til sidst.
saucen hældes over de stegte frikadeller og sættes i ovnen i 30 min ved 200ºC.

Tips:: Kan også serveres med båndspaghetti, eller evt. serveres kolde næste dag med brød og fetaost.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?