Logo

Grønne linser med røget lammelår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
160 g grønne linser fra Puy
1 syrligt æble, fx Cox Orange
50 g valnødder

Dressing:
½ tsk Dijonsennep
½ fed hvidløg, presset
1 tsk citronsaft
1 tsk løgsaft, preset i hvidløgspresseren
1 spsk hvidvinseddike
2-3 spsk olivenolie
salt og peber

125 g røget lammelår i tynde skiver

Kog linserne forsigtigt i 15-18 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af.

Til dressingen piskes sennep med salt, peber, hvidløg, citronsaft, løgsaft og vineddike, og olien tilsættes ad flere omgange, mens man rører. Så skulle dressingen blive jævn og tyk.

Skyl æblet, fjern kernehus og blomst, og skær æblet i små terninger. Vend dressingen med de lune linser, æbleterninger og hele eller grofthakkede valnødder.

Anret lammekødet sammen med salaten på et fad, og pynt. evt. med bredbladet persille, frisk merian eller andre friske krydderurter, som er ved hånden
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?