160 g  grønne linser fra Puy 
1 syrligt æble, fx Cox Orange 
50 g  valnødder 
Dressing: 
½ tsk  Dijonsennep 
½ fed hvidløg, presset 
1 tsk  citronsaft 
1 tsk  løgsaft, preset i hvidløgspresseren 
1 spsk  hvidvinseddike 
2-3 spsk  olivenolie 
salt og peber 
125 g  røget lammelår i tynde skiver 
Kog linserne forsigtigt i 15-18 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. 
Til dressingen piskes sennep med salt, peber, hvidløg, citronsaft, løgsaft og vineddike, og olien tilsættes ad flere omgange, mens man rører. Så skulle dressingen blive jævn og tyk. 
Skyl æblet, fjern kernehus og blomst, og skær æblet i små terninger. Vend dressingen med de lune linser, æbleterninger og hele eller grofthakkede valnødder. 
Anret lammekødet sammen med salaten på et fad, og pynt. evt. med bredbladet persille, frisk merian eller andre friske krydderurter, som er ved hånden