Logo

Grønsaltet sild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsaltet sild


Fersk sild som er letsaltet, men meget egnet til frokost og som traditionelt serveres på Lolland


# Ingredienser

2 ferske sild pr. person.

groft salt

hele peberkorn 

et par laurbærblade

lidt eddike 

peber og dild


* Tilberedning

Rens sildene og skær hoved og hale af.

Læg dem i en skål og drys rundhåndet med groft salt og lad dem hvile koldt i 4-5 timer eller mere.

Skyl dem af og læg dem i en kasserolle med koldt vand, hele peberkorn og et par laurbærblade.
Lad dem hvile et minut eller to, når de har kogt op, hvorefter de kan serveres.
Spis dem så varme som mu­ligt med et drys dild.

Tips: Silden lægges på den varme tallerken og lidt eddike hældes ved og peber drysses på. 

Taller­kenen hæves lidt i den nærmeste side ved at lægge en ølkapsel under.
Og en øl og en brændevin er næsten nødvendigt hertil.
Samt rugbrød og smør.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (29 stemmer)
Siden er blevet set 4.655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
388607-01-2016 17:47:11 Henrik Hertz
Grønsaltet sild, skal dækkes med groft salt, og saltet mindst 1 døgn, og maks. 3 døgn, så smagen er stadig sild, med eftersmag af let salt. Rigtige Lollændere, spiser 3 ugers saltet sild direkte fra tønden, enten som bidesild eller kogte sild, med groftrugbrød, mørk øl og mindst en brændevin pr. side sild.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her