Logo

Grønsagsæggekage med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsæggekage med bacon


Begynd ugen med en lækker æggekage med masser af fyld. Varier grønsagerne med det, du har i grønsagsskuffen eller bedst kan lide, og tilsæt evt. en rest kogte kartofler.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 15 min.


#

100 g grønne bønner

1 rød peberfrugt

2 tomater

3 forårsløg

125 g bacon eller røget flæsk

5 æg

1 dl mælk

salt og peber

1 bundt purløg

Tilbehør: groft brød

*

Rens bønnerne, og skær dem i lidt mindre stykker.

Kog dem i 4-5 min i letsaltet vand, og dryp dem af i en sigte.

Rens peberfrugten, og skær den i små stykker.

Skyl tomaterne, og skær dem i terninger.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Steg bacon eller flæsk sprødt på en pande.

Dryp skiverne af på et stykke køkkenrulle, og hæld det meste af fedtet fra panden.

 

Pisk æg og mælk sammen.

Bland bønner, peberfrugt og tomater i.

Hæld æggemassen på panden, og lad den stivne ved svag varme.

Læg bacon- eller flæskeskiver på æggekagen, før massen er blevet helt stiv.

Drys med forårsløg, og lad den stege helt færdig.

Krydr med salt og peber, og drys rigeligt fintklippet purløg på før servering.

Server brød til.

 

TIPS: Hvis du bruger bacon til æggekagen, så vælg den tørsaltede bacon. Den er ikke tilsat vand, og svinder derfor meget lidt ved stegning.

 

Grønsagsæggekage med bacon

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her