Logo

Gammeldags æggekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags æggekage

 

Sådan laver du den perfekte æggekage i ovn! Det er en gammeldags æggekage - Den helt rigtige.

Der er brugt sødmælk, bacon – og endda lidt baconfedt – og et dejligt, friskbagt rugbrød.

En æggekage er jo sund, men hvis man ønsker en mere kalorielet udgave, kan man bruge minimælk, kalkunbacon og stenalderbrød (eller helt undvære brød).

Den her æggekage bliver altså lavet på gammeldags facon og med masser af kærlighed og af 14 smukke økologiske æg fra fritgående høns.

 

# GAMMELDAGS ÆGGEKAGE:
14 æg
2 dl mælk (fx sødmælk)
2 tsk bagepulver
1 spsk salt
friskkværnet peber
bacon (køb et stykke og skær lidt tykkere skiver)
3 tomater
purløg
rødbeder

evt. sennep
*

1. Steg eller bag baconskiverne. fx ved 200 °C i ca. 15 min. Gem fedtet til senere.
2. Del æggene så hviderne kommes i én skål og blommerne i en anden.
3. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker.
4. Pisk æggeblommerne sammen med mælk, bagepulver, salt, peber og vend derefter forsigtigt æggehviderne deri.
5. Kom baconfedtet på en pande – som kan tåle at komme i ovnen – og opvarm det ved middel varme.

Hæld derefter æggemassen på og lad det stege i ca. 1 minut.
6. Kom panden i ovnen og bag æggekagen i 25 min. ved 200 °C almindelig ovn.

Pynt æggekagen med stegt bacon, friske tomatskiver og purløg.

 

Spis din æggekage med en skive friskbagt rugbrød og med rødbeder til.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 13.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her