
 
Prøv en lækker spinatomelet til aftensmad. Hvis du har en
rest kogte kartofler, kan du skære dem i små stykker og vende dem sammen med
spinaten på panden. En rest spinatomelet er lækkert pålæg til et stykke
rugbrød. Prøv også at servere spinatomelet som topping på biksemad i stedet for
spejlæg. 
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 15 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.. 
 
#
1 løg 
1 fed hvidløg 
250 g frisk spinat 
1 spsk olie 
6 æg 
salt og peber 
 
Tilbehør: groft brød 
*
 
PIL løg og hvidløg og hak dem fint. 
Skyl spinaten grundigt i koldt vand og slyng den tør. 
 
SVITS løg og hvidløg bløde på en pande med olie. 
Vend de friske spinatblade i og lad dem akkurat falde
sammen. 
 
PISK æggene sammen med salt og peber og hæld det på panden. 
Bag 5-8 min. og løft lidt op i æggemassen undervejs. 
Fold sammen som en omelet, når æggene akkurat har sat sig. 
Vend straks omeletten ud på et fad og nyd med groft brød. 
 
TIPS: Spinat er en af de rigtig sunde grønsager med højt
indhold af jern, A- og C-vitamin, men det indeholder også nitrat, der kan
omdannes til nitrit, som ikke ødelægges ved opvarmning. Derfor bør retter, der
indeholder spinat, ikke genopvarmes.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin