Logo

Kold kalvesteg med grøn sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kold kalvesteg med grøn sauce

 

Du kan sagtens tilberede stegen dagen før. Tag den ud af køleskabet mindst 30 min. før servering.

8 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 1 time

 

#

Kalvesteg:

1200-1500 g kalveinderlår, bov eller tykkam

kødsnor

25 g smør

1 løg

2 gulerødder

2 stilke bladselleri

3 fed hvidløg

1 tsk hel sort peber

½ tsk groft salt

3 laurbærblade

¼ liter hvidvin eller evt. vand

 

Sauce:

50 g ramsløgsblade (eller 50 g spinatblade + 1 fed hvidløg)

50 g bredbladet persille

1 dl kogevand

1 spsk dijonsennep

1-1½ dl jomfruolie

 

Tilbehør:

1 bakke små salater

*

Fjern fedt og sener på kødet, og bind det med snor, så det holder faconen.

Brun kødet i en stegegryde med smør, og krydr det med salt og peber.

Tilsæt urter, krydderier og vin eller vand.

Steg kødet under låg ved svag varme i ca. 1 time; vend det hvert kvarter.

Tag kødet op, når det har en centrumstemperatur på 60-62 °C (rosa), og lad det afkøle.

Sæt det evt. i køleskab.

 

Sæt en gryde over med ½ liter vand og ½ tsk salt, og giv det et opkog.

Kog ramsløgblade og persilleblade i 1 min.

Læg dem straks i iskoldt vand.

Sæt 1 dl af kogevandet i køleskab eller fryser, til det er iskoldt.

Tryk væden af krydderurterne, og snit dem groft med en kniv.

Blend dem med det kolde kogevand i 2-3 min., og si den grønne væske.

Blend sennep og olie sammen, og tilsæt det grønne vand i en tynd stråle.

Smag til med salt og peber.

 

Skær kødet i tynde skiver, og anret dem på et fad med skyllede, små salatblade.

Dryp lidt ramsløgs-sauce over, og server resten af saucen i en skål.

 

• Tips: Gem fonden fra stegen til sauce en anden dag. Du kan også stege kødet i ovnen ved 200 °C.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvefrikassé med svampe og persilleKøb noget mørt kalvekød til denne lækre gryderet, der kun skal simre et kvarter....
• Svensk dildkød - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalvefrikassé med aspargesNår man koger kalvekød og tilsætter friske grønsager og krydderurter, får saucen en dejlig...
• Solbær- og myntesorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!