Logo

Kold kogt laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold kogt laks

 

Kold, kogt laks bliver her til en elegant frokostret.

Til 4 personer Tilberedningstid: 25 min. Køletid: 1 time

#

4 skiver fersk laks, ca. 2 cm tykke

Kogelage:

1 liter vand

1 spsk salt

1 dl hvidvin

5 hele peberkorn

1 lille løg

5 kviste dild

*

1. Kom ingredienserne til kogelagen i en kasserolle.

Bring det i kog og lad det koge i 10 min.

Hæld lagen på en kande.

 

2. Læg forsigtigt lakseskiverne i en dyb pande.

Hæld kogelagen over, så det lige akkurat dækker.

Lad laksen simre over svag varme, med låg på, i 7 min.

Lad laksen køle af i lagen.

Tag laksen op af lagen.

Server den kold, pyntet med en kvist dild.

 

Der hører citronskiver og nye kogte kartofler til, evt. også lidt agurkeskiver i olie-eddike marinade (se opskrift herunder). Saucen kan fx være en kold karry-sauce (se opskrift).


Olie-eddikemarinade

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

 

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.

 

Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 701 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?