Logo

Kold Krikand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 krikand (eller vagtel)
savoykål
surkål ell. choucrout evt. på dåse
en fed andelever (foie gras)
kålpølser (et eksperiment, som kokke anbefaler - udeladt her.)
hvidvin
æbler

Krikanden udbenes fra ryggen.

Man løsner kødet og knækker den midt over med fingrene.

En gryde med lidt salt sættes over til blanchering af savoykålen.

Nogle blade fra kålen kommes i kogende vand, blot et opkog og tages op, skylles i koldt vand og tørres af.

Andeleveren skæres i skiver.
Krikanden krydres med salt og peber.

Knus noget kandis og kom på krikanden.
Nu fyldes krikanden med lidt surkål, en god stor skive andelever og så den fatale kålpølse! Udelad den!
Surkålen og andeleveren er fremragende alene.

Man folder krikanden rundt om indholdet, tager de blancherede tørre savoykålsblade og folder dem rundt om krikanden og binder den til.
Krikanden lægges i en tør gryde og porcheres i hvidvin.

Hæld hvidvin 1/4 op over krikanden, læg skroget ned til for at give smag. Skær et æble i kvarte og kom ned.

Står ved svag varme i 20 min. og stilles derefter koldt.
Den skæres i skiver og serveres sammen med æblekompot. 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BornholmersalatEn bornholmersalat laves selvfølgelig med sild og blandt andet også rygeost. Server...
• Pasta med broccoli og hestebønnerKorte pastatyper som fx skruer bliver ofte serveret med en grønsagsblanding i Italien. Her...
• Canelloni med spinatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AzukibuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os